Indlæg

Fejlstillinger i foden kan være oversagen til træthed, ømhed, hård hud og ligetorne.

Sportsfolk belaster deres ben utrolig meget og mange døjer med smerter, som kan afhjælpes bl.a. med det rigtige indlæg i skoen. Det gælder indenfor alle sportsgrene, ikke mindst golf, hvor du helst skal kunne gå alle 18 huller. Et fodindlæg eller en lille aflastning kan hjælpe på smerten, både nu og fremadrettet.

906-304303-25787

Har du smerter eller ubehag ved gang eller sport kan et fodindlæg eller en lille aflastning hjælpe.

Aflastninger

Vi laver specielfremstillede forme (ortheser) i silicone, der både er behagelige og fleksible.

Specielfremstillet form (ortheser) i silicone

På dette billede ser du udrettede hammertær på højre fod efter 10 uger med en behagelig og fleksibel form, håndfremstillet af silicone og lavet til den enkelte fod.

hammertaa-3

På dette billede af aftryk af siliconeformStørre bevægelighed i foden mærkes lidt efter lidt.

Christian Vejes historie

Christian Veie, point guard for ‘Kjær Group Rabbits udtaler’: “Igennem flere år har jeg lidt af skinnebens-betændelse. Det er som regel langdistanceløbere eller nye rekrutter i hæren, der ikke er vandt til at gå march, der pådrager sig denne skade. Jeg har spurgt et utal af læger til råds, og altid fået samme svar: “Hold pause og spis noget gigtmedicin!” Men lige lidt hjalp det. Alle atleter vil vide, hvor svært det egentlig er at holde pause fra sin sport, og gigtmedicin lyder ikke som en særlig sund vane, vel? Selvom jeg bed tænderne sammen og tog en måned væk fra sporten, gik der ca. en uge efter opstarten, før skinnebenene begyndte at brokke sig igen. Det værste var næsten, at ingen læger kunne fortælle mig hvorfor jeg fik betændelse der…

Sidste år skulle min store drøm så endelig realiseres. Jeg skulle spille i Danmarks bedste række, Basket-Ligaen. Det var svært at spille sig på holdet, så selvfølgelig gav jeg mig ekstra meget til træning, og selvfølgelig kom skinnebens-betændelsen igen til at plage mig… En physioterapeaut-studerende på mit hold, foreslog så at jeg skulle opsøge en fodterapeaut. Fodterapeaut? Findes der også sådan nogen? Det var jo ikke fødderne jeg havde ondt i, men OK det var da forsøget værd.

Carin Larsen viste mig at jeg var hul-fodet. Det modsatte af plat-fodet. Med andre ord var de stød, der sendes op igennem ens ben, hver gang man sætter foden hårdt i jorden, meget kraftigere på mig end gennemsnittet. Og det var årsagen til min tilstand. En basketball-kamp er fuld af hurtige retningsskift og høje spring, og hver gang jeg satte af eller landede, gjorde jeg endnu mere skade på mine ben. Carin lavede nogle indlæg til både mine hverdagssko og basket-støvler. Det foregik sådan, at hvis jeg syntes de sad forkert, skulle jeg bare komme ind og få dem rettet til, og jeg fik indlægene rettet 2-3 gange før Carin og jeg var helt tilfredse. Ligeså stille har betændelsen fortaget sig, og jeg håber på en bedre sæson 2002/2003 uden skader”.